hu en fr de fi
Böngészők

chromeexplorerfirefoxopera

 

Megosztás

facebook iwiwlogo rss

Utolsó módosítás:
2015 01. 09. 10:40
 • Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet
 • Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet
 • Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet
 • Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet
 • Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet
 • Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet
 • Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet
 • Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet
Honlap Részlegeink Olvasóterem
Olvasóterem PDF Nyomtat Email

Az Olvasóteremben szabadpolcon találhatók az egyes tudomány-és szakterületek kézikönyvei, valamint lexikonok, szótárak, képzőművészeti albumok. A szakfolyóiratok legújabb számain kívül a régebbi példányok szintén itt olvashatók. Néhány folyóirat bekötött évfolyamai 20 évre visszamenőleg a szabadpolcon megtalálhatók. Az ennél régebbi számokat a raktárban őrizzük, és kérőlap kitöltése után veheti kézbe az olvasó.

Az olvasótermi állomány csak helyben használható, az 50 évnél nem régebbi dokumentumokból – a szerzői jogok betartásával - fénymásolás kérhető.

A reprográfiai szolgáltatások a könyvtár fogadóterében érhetők el.

 

Díjai a következők

 

Tájékoztatás:

Olvasóinknak szaktájékoztatást nyújtunk  kézikönyveink, illetve adatbázisok (MATARKA, EPA, Irodalmi kritikák,  EBSCO, NAVA, Corpus Juris, és egyéb CD-ROM-ok) segítségével.

 

EBSCO

Az olvasóteremben - beiratkozott olvasóink számára - díjmentesen használható az EBSCO adatbázis, amely bibliográfiai és teljes szövegű tartalmakat kínál. Az EBSCOhost keresőrendszerén keresztül közel 8000 angol nyelvű szakfolyóirat érhető el, amelyekből mentésre, nyomtatásra és a cikkek e-mail –ben történő küldésére van lehetőség.
A keresőfelület több nyelven, így magyarul is letölthető, jól használható dolgozatokhoz, szakdolgozatokhoz a társadalom- és természettudományok, gazdaságtudomány, orvostudomány, egészségügy és  pedagógia területén.

 
A NAVA - Nemzeti Audiovizuális Archívum - az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait gyűjti és szolgáltatja. Archívumának adatbázisa szabadon kereshető, a benne található műsorok teljes terjedelmükben pedig az úgynevezett NAVA-pontokon tekinthetők meg.

A NAVA törvényileg előírt feladata a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum működtetése. A kötelespéldány-archívumban az m1, az m2, a Duna Tv, az RTL Klub, TV2 valamint a Magyar Rádió 3 csatornájának a 2006. január 1. óta sugárzott magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait találja meg.

A kötelespéldány –gyűjtés mellett a NAVA megőriz és az úgynevezett Különgyűjteményekben hozzáférhetővé tesz további audiovizuális tartalmakat is. A folyamatosan bővülő Különgyűjtemények béta verziójában már elérhető:

 • 100 magyar játékfilm – a Magyar Nemzeti Filmarchívum gyűjteménye 1941-1981

 • Magyar világhíradók – a Magyar Nemzeti Filmarchívum gyűjteménye 1931-1943 közötti időszakból

 • Színház – és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjei 1955-1985-ből

 • Mediawave fesztiválfilmek

 • Mindentudás Egyeteme előadások 2002-2006-ból

 

A szolgáltatás helye: Olvasóterem - Számítógépes kabinet
A szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe a könyvtár teljes nyitvatartási idejében.

Он "Остеохондроз Профилактика и методы лечения" готов был, стиснув зубы, длить "Религии и тайные учения Востока" занятие еще час, но двери "Эшафот для авторитета" темницы внезапно распахнулись и впереди засияла воля.

Серая Метелка "Серьги 30 различных дизайнов" где-то пропала, и "Наши талантливые малыши" Ларри еще не вернулся.

Хал повернулся и "Картины и панно" посмотрел на меня.

Готов "Русско-немецкий словарь современного молодежного жаргона" биться об заклад, что это не сработало.

Однако смерть "Антицеллюлитный массаж" он заслужил легкую "История России Уч. пос. для абитур. вузов" умер во сне, не поднимая голову "Берлинский дневник Европа накануне Второй мировой войны..." от подушки.

Салат из овощей, заказал стрелок.

 

Honlapunk a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0017 számú pályázat támogatásával jött létre. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásával valósul meg.